Home : : O nama : : Sadržaji : : Aktivnosti : : Kontakt
 
> HIDROMASAŽNI BAZENZamislite kako ulazite u mirisnu, toplu vodu...
Milioni mehurića miluju Vam telo...
Mlazevi vode masiraju svaki Vaš mišić...
Zamislite da svira tiha, lagana muzika...
Zamislite da je sa Vama neko koga volite...
Otvorite oči i nastavite da uživate.

 Sanus per aquam - Vodom do zdravlja

SPA je skraćenica od latinskog Sanus Per Aquam: vodom do zdravlja. Naši preci su još od najstarijih vremena poznavali lekovitu moć vode, terapeutsku snagu toplote i čuda koja se postižu masažom. Znali su da ovi elementi mogu da leče ukoliko se proimenjuju istovremeno. U današnje vreme se jedinstven spoj voda – toplota – masaža najefektnije primenjuje u hidromasažnim bazenima.

Hidroterapeutska masaža

Kao što Vam je već poznato, boravak u vodi smanjuje težinu Vašeg tela i stvara efekat bestežinskog stanja. U toploj vodi ovaj efekat je još izraženiji jer osim što se smanjuje pritisak na mišiće i zglobove,
toplota izaziva bržu cirklaciju krvi, povećava se prokrvljenost i i stimuliše lučenje endorfina. Dokazano je da je boravak u toploj vodi odlično sredstvo u borbi protiv stresa, napetosti, glavobolje, nesanice.
Strujanje vode deluje umirijuće da nervni sistem, sistem za varenje, disanje kao i na rad srca. U hidromasažnim bazenima imate mogućnost da direktnim mlazevima vode delujete na one delove tela i mišiće koji su povređeni ili da preventivno smanjujete mogućnost njihove povrede.
Mlazevi vode, koji deluju poput masažera, opuštaju napete mišiće i tkivo, i podstiču dotok kiseonika i hranjivih materija. Jači mlazevi vode deluju dubinski, poboljšavajući cirkulaciju u dubljim tkivima i mišićima.
Dodavanjem vazduha povećava se apsorbciija kiseonika u krvi i njegova distribucija kroz čitav organizam. Kvalitet hidromasaže najviše zavisi od kvaliteta i tipa mlaznica koje su ugrađene u hidromasažni bazen. Različiti tipovi mlaznica i njihov raspored na sedištima bazena izazivaju različiti efekat strujanja vode i vazduha i obezbeđuju usmerenost na tačno određene mišićne grupe i delove tela.


Smanjenje stresa i njegovih posledica

Istraživanja pokazuju da je i do 80% ljudskih oboljenja nastalo kao posledica stresa tj. svakodnevne napetosti i brige. Osnovni simptomi pogoršanja našeg zdravlja su povećani krvni pritisak, otežano disanje,
usporeno varenje, nervoza... Kada se odmarate u hidromasažnom bazenu, topla voda i masaža opuštaju napete mišiće i zglobove, smanjuje se psiho-fizička napetost, usporava rad srca i smanjuje krvni pritisak.
Povećava se lučenje endorfina, prirodne supstance za poboljšavanje raspoloženja i umanjenje bolova, što dovodi do ublažavanja svakodnevnih posledica stresa i do unapređenja zdravlja i otpornosti celog organizma.


Opuštanje napetosti u mišićima i zglobovima


Profesionalni sportisti i rekreativci mogu da koriste svoj hidromasažni bazen da bi pospešili i ubrzali lečenje povređenih leđa, vrata, ukočenih ili istegnutih mišića i povređenih zglobova.
Hidorterapija može da bude i odličan vid prevencije i smanji opasnost od povreda. Razlog tome je što boravak u toploj vodi ubrzava cirkulaciju krvi i poboljšava prokrvljenost odnosno dovodi do povećavanja elastičnosti mišića i zglobova. Dovoljno prostora u bazenu vam obezbeđuje i dodatni prostor za vežbu, istezanje i povećavanje kondicije i boljoj prirpemljenosti za nova takmičenja.


Smanjenje telesne težine i celulita


Najnovija istraživanja su dokazala da boravak i vežbe u hidromasažnim bazenima dovodi do smanjenja telesne težine i smanjenja celulita. Vežbama u toploj vodi se efikasnije ubrzava strujanje krvi i pospešuje relaksacija kože i mišića, poboljšava se varenje i smanjuje se mogućnost od zadržavanja tečnosti u potkožnom tkivu.


Artritis


Hidromasaža toplom vodom omogućava da se smanji napetost i poveća pokretljivost i fleksibilnost zglobova. Smanjenje telesne težine i do 90%, tokom boravka u vodi, smanjuje pritisak na zglobove i omogućava vam da efikasnije i uz manje bolova izvodite vežbe neohodne za povećanje elastičnosti zglobova.


Kardiovaskularni sistem


Boravak i vežbe u toploj vodi smanjuju opterećenje kardiovaskularnog sistema, smanjuje se krvni pritisak i poboljšava cirkulacija krvi kroz ceo organizam.


Nesanica


Boravak u toploj vodi, posle dugog i stresnog dana ispunjenog obavezama, je idealan način da se pripremite za spavanje. Opuštanje mišića, šum vode, masaža vrata i leđa dovode do postepene pripreme za dubok i zdrav san.

 

 
 


ISTER SPORT & WELLNESS CENTRE, Kosovska 26 a, Novi Sad
+381 21 66 16 270, +381 63 50 85 95

Copyright © 2009.ISTER Sport&Wellness Centre. All rights reserved
Web design by 3 oranges